Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Waarom lange stilte rond Twisted Metal?

David Jaffe legt het zelf even uit.

We kregen tijdens de voorbije E3-persconferentie van Sony als afsluiter de onthulling van de nieuwe PS3-exclusieve Twisted Metal te zien, een game waaraan niemand minder dan David - Mr. God of War - Jaffe aan werkt. Tot op dat moment ontkende de man steeds bij hoog en laag dat hij aan een nieuw deel binnen de reeks werkte, wat dus eigenlijk grove leugens waren. Jaffe legt vandaag echter uit waarom hij ons die hele tijd bij de neus nam.

"E3 draait rond verrassingen. Vroeger was het zo dat je naar de beurs kwam zonder enig idee wat je er te zien zou krijgen, en dat maakte een groot deel uit van de speciale ervaring. Sinds een jaar of vijf lekt echter alle informatie op voorhand, en ik dacht van...Sony belde me zo'n vier maanden geleden en zei, 'laten we Twisted Metal als verrassing bewaren om onze show mee af te sluiten'." Jaffe was meteen akkoord met het idee, en moest daarom dus voortdurend het bestaan van het spel ontkennen.

"Voor mij was het belangrijker om fans eindelijk nog eens een grote E3-onthulling te geven dan de waarheid te vertellen rond het bestaan van Twisted Metal." Wij geven de man volkomen gelijk, al hoorden we natuurlijk op voorhand van verschillende bronnen dat Twisted Metal wel degelijk richting de E3 zou komen.

Twisted Metal zal in de loop van 2011 voor de PlayStation 3 verschijnen.

Getagged als

Reacties