Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Waarom Heavy Rain PlayStation-exclusief is

"Microsoft wilde de ophef over het kidnapping-thema niet."

In de jaren voor 2010: Microsoft heeft de kans om Heavy Rain uit te brengen op de Xbox 360, maar ziet daar vanaf vanwege het kidnapping-thema uit de game. Heavy Rain wordt vervolgens een PlayStation 3-exclusieve titel. Quantic Dream-baas David Cage vertelt vandaag over die situatie op de BAFTA games lecture-beurs in Londen (via Polygon).

"Ze wilden gewoon het potentiële schandaal niet op hun naam," aldus Cage. "Microsoft is een fantastisch bedrijf en ik klaag er dan ook niet over, maar we konden destijds gewoon niet samenwerken." Sony heeft er destijds geen problemen mee, zolang Cage en zijn team het thema met respect behandelen.

De PlayStation 3-game blijkt winstgevend: Sony boekt er meer dan honderd miljoen euro winst mee, daar waar de game 'maar' 16,7 miljoen euro aan productiekosten heeft.

Quantic's voorgaande game, Fahrenheit, verscheen wel op de Xbox. Het aankomende Beyond: Two Souls is wederom PlayStation-exclusief.

In Heavy Rain staat het verhaal centraal. Hoofdrolspeler Ethan Mars gaat erin op zoek naar de 'Origami Killer,' die zijn zoon in handen heeft.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties