Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Waarom geen PS3-versie Metro 2033?

En is er een vervolg op komst?

De release van Metro 2033, een post-apocalyptische shooter die er zeer smakelijk uitziet komt steeds dichterbij. Vanaf 19 maart zullen we deze game van ontwikkelaar 4A en uitgever THQ mogen verwelkomen, en dat op de PC en Xbox 360...maar hoe zit het dan met de PlayStation 3?

Huw Beynon van THQ wist hieromtrent het volgende te vertellen: "Het is een pure zakelijke beslissing die we hebben gemaakt. Specifieke details daarover weet ik niet, maar het zal gewoon niet binnen de planning van THQ gepast hebben. De engine waarvan Metro 2033 gebruik maakt zou perfect werken op de PS3-hardware," aldus Beynon. De man voegde nog snel toe dat ontwikkelaar 4A vanaf nu de architectuur van de PS3 in al haar toekomstige titels zal ondersteunen.

Het is misschien wat voorbarig om nu al over de toekomst te praten gezien Metro 2033 nog niet eens verkrijgbaar is, maar Dimitry Glukhovsky - de auteur van de Metro-boeken - doet dat toch. "Ik kan niets vertellen over een mogelijk vervolg voor Metro 2033. Dat is een geheim dat bij THQ ligt. Ik hoop wel dat dit alles zal uitgroeien tot een grote franchise," zo vertelde de schrijver. Zopas nog braccht Glukhovsky het boek Metro 2034 uit, wat uiteindelijk wel eens het script zou kunnen worden voor een nieuwe game. Only time will tell.

Wij kijken momenteel vooral uit naar het verschijnen van Metro 2033. Wanneer het zover is presenteren wij hier op Eurogamer België een bijhorende review met daarin ons oordeel.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Metro 2033: The Last Refuge

Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties