Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Waarom geen multiplayer in Arkham City?

Rocksteady: "slechte invloed op singleplayer".

Een slordige maand geleden maakte Rocksteady alle twijfel met de grond gelijk rond het al dan niet aanwezig zijn van een multiplayer mode in het aankomende Batman: Arkham City. De game zou enkel en alleen een singleplayer component bevatten, en vandaag laat de ontwikkelaar weten waarom ze die keuze gemaakt hebben.

Dax Ginn, de marketing director van Arkham City, vertelde tijdens een interview het volgende: "Een MP-mode is zoiets waarvan je denkt dat het cool zou zijn, maar eens je gaat bekijken wat dat zou betekenen vanuit het standpunt van de ontwikkelaar zou dat willen zeggen dat we ons team moeten opsplitsen. Een groep mensen die de singleplayer maakt, en een andere groep die de multiplayer uitwerkt. Het resultaat zou volgens ons twee middelmatige ervaringen geweest zijn", aldus Ginn.

Daarom dus dat we in Arkham City enkel een singleplayer zullen terugvinden. "Onze focus ligt op het brengen van een gigantische, coole Batman ervaring, en die ervaring is fundamenteel een singleplayer avontuur. Toch hebben we ooit nagedacht over een multiplayer, maar we wouden deze het eindresultaat niet laten beïnvloeden", liet Ginn weten.

Een week geleden kwamen we te weten dat Batman: Arkham City vanaf 21 oktober in de winkelrekken te vinden is, en dat voor de PS3, X360 en PC.

De eerste gameplay uit Batman: Arkham City.

Reacties