Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Waarom 3DS eShop op zich laat wachten?

Nintendo geeft ons het antwoord.

Er is heel wat te doen geweest rond het al dan niet beschikbaar zijn van de eShop vanaf de lancering van de 3DS. Tijdens de 3DS-persconferentie te Amsterdam midden januari liet Nintendo weten dat de digitale winkel waar oudere games beschikbaar zullen zijn de lancering niet zou halen. Ongeveer een maand later bleek dat de eShop dan toch vanaf dag één op je 3DS te vinden zou zijn. Hoe zit het nu?

Wel, Hideki Konno, de grote man achter de 3DS, zorgt vandaag voor wat duidelijkheid. De eShop zal niet vanaf de lancering, maar in de loop van mei via een firmware update toegevoegd worden aan de interne software van de 3DS. "We willen er zeker van zijn dat dit helemaal klaar is voordat we het uitbrengen," vertelde Konno tijdens een interview.

"We waren met de iteraties die we in het verleden voor de Wii en DS gemaakt hebben niet helemaal tevreden". Ook geeft de man aan dat er momenteel een werkende eShop bestaat, maar dat "de interface niet makkelijk is om te gebruiken," en dat "de reacties niet zo positief waren als Nintendo had gehoopt".

Maar wat mogen we eigenlijk precies van de eShop verwachten? In deze digitale winkel zullen spellen die in het verleden voor de Game Boy, Game Boy Color, TurboGrafx-16 en Game Gear uitkwamen te koop zijn, samen met klassiekers die speciaal voor de nieuwe handheld 3D-graphics krijgen. Verder zullen er ook trailers voor aankomende spellen en 3D-films op de toekomstige eShop te vinden zijn.

De reden waarom de eShop nu nog niet beschikbaar is, is eigenlijk simpel: "...het gaat geen browser based applicatie worden; het is software die op je 3DS opgeslagen staat. Daardoor is er redelijk wat voorbereiding nodig om het allemaal te doen werken," aldus Konno.

De 3DS ligt vanaf 25 maart in de winkelrekken. Verwacht vanaf morgen, elk dag, artikels online rond de nieuwe handheld van Nintendo!

Eurogamer.net pakt de 3DS uit!

Getagged als

Reacties