Skip to main content

Waar vind je Ganons reuzenpaard in Zelda Tears of the Kingdom

Je zal veel energie nodig hebben om dit paard te temmen!

Je kan opnieuw Ganons paard temmen in Zelda: Tears of the Kingdom, maar dat vergt wel wat moeite. De belangrijkste reden hiervoor is het feit dat het paard een bijzonder wild temperament heeft en je veel energie nodig hebt om het te temmen.

We leggen je uit waar je Ganons paard vindt in Zelda: Tears of the Kingdom, hoe je het temt en wat informatie over hoe je er mee rijdt.

Op deze pagina:

Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avonturen door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom Walkthrough.

Waar vind je Ganons reuzenpaard in Zelda: Tears of the Kingdom

Om Ganons paard te vinden in Zelda Tears of the Kingdom, moet je naar een kleine kuststrook die deel uitmaakt van de Baai van Hateno. Dit ligt ten zuidoosten van Hateno. We hebben de locatie aangeduidt op de kaart hieronder:

Ga de heuvel achter Hateno op voor een goed springpunt en gebruik je Zweefzeil om naar het strand te zweven. Je ziet Ganons paard bijna meteen, omdat het aanzienlijk groter is dan de andere paarden in de buurt. Zorg ervoor dat je een foto maakt met je Purah-tablet voor jouw Encyclopedie.

Let op: als je Ganons paard hebt gevangen in Breath of the Wild en die save nog steeds op je console hebt staan, verschijnt hij hier niet. Je moet bij een stal controleren of het paard al in je verzameling zit.

Hoe tem je Ganons paard in Zelda: Tears of the Kingdom

Om Ganons paard te temmen heb je iets meer dan twee volle cirkels energie nodig. Je kan extra energie krijgen door Lichtbollen te schenken aan godinnenbeelden. Je kan ook maaltijden of drankjes bereiden die jouw energie herstellen of verhogen. Je kan daarvoor bijvoorbeeld Boostwortels of Energiesprinkhanen gebruiken.

Als je zeker bent dat je voldoende energie hebt om Ganons paard te temmen, moet je achter het paard sluipen. Je moet ervoor zorgen dat het paard jou niet ziet of hoort. We raden aan om stilte drankjes mee te nemen of pantsers te dragen die jou minder hoorbaar maken, zoals een Ninja-pantser.

Benader het dier niet direct van achteren, want dan krijg je waarschijnlijk een snelle trap tegen je hoofd. Sluip in plaats daarvan langzaam schuin achter het paard, totdat je de prompt 'berijden' ziet. Druk op L om het te kalmeren, totdat Ganons paard stopt met proberen je eraf te gooien.

Tips voor het berijden van Ganons paard in Zelda Tears of the Kingdom

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel Ganons paard een interessant en visueel indrukwekkend paard is, het ook een absolute nachtmerrie kan zijn om op te rijden.

Dit komt door zijn wilde temperament, waardoor hij jouw aanwijzingen regelmatig negeert. Het belangrijkste is dat je hem kalmeert met L wanneer hij tegen je begint te duwen. Na een tijdje zal je band toenemen (je kan de sterkte van jouw band controleren in een stal) en zal Ganons paard veel makkelijker onder controle te houden zijn.

De voornaamste reden om Ganons paard te temmen is zijn grote kracht. Je kunt het als een stormram gebruiken, want het gaat dwars door vijanden heen zonder ook maar een krimp te geven. In sommige gevallen kun je hiermee grote groepen vijanden in één klap wegvagen, dus probeer het eens en ram een paar Bokoblins als je de kans krijgt.

Veel succes met het temmen van Ganons paard in Zelda Tears of the Kingdom! Als je meer paarden wil temmen, ga dan op zoek naar Zelda's gouden paard en het wit reuzenpaard.

Read this next