Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Voxatron debuteert als Humble Indie

Veel voxels voor geen geld.

Het zijn zelfs voor liefhebbers van de betere indie-games drukke en almaar duurdere tijden. De laatste Humble Bundle en Indie Royale liggen amper achter ons, of daar zien we alweer een nieuw Humble initiatief verschijnen op humblebundle.com.

Ditmaal wordt echter geen bundel aangeboden, maar een game die nog geeneens uit is. Voxatron, een kruising tussen adventure-game en twin-stick shooter met een indrukwekkend uiterlijk maakt via deze weg namelijk zijn debuut.

Twee weken lang nog kan je de huidige alpha-build van Voxatron kopen tegen het bedrag dat jij ervoor wil neertellen. Wat uiteraard niet wil zeggen dat dit het enige is dat je krijgt. Alle toekomstige updates voor Voxatron zal je zonder extra kosten kunnen downloaden.

Ik heb de game intussen zelf gekocht en gespeeld en moet zeggen dat ontwikkelaar Lexaloffle een extreem smakelijk tussendoortje heeft klaargestoomd. De omgevingen zijn stuk voor stuk opgebouwd uit kleine kubusjes waardoor er na een gevecht (pak maar eens een boom-pick-up op) vaak niet meer overblijft dan her en der verspreide voxels. De adventure-mode houdt er de vaart lekker in en de arena-mode blijft keer op keer uitdagend en spannend. Aan de level-editor durfde ik me nog niet wagen.

Enkel de besturing laat te wensen over. Voorlopig is schieten het makkelijkst met behulp van het numerieke stuk op je toetsenbord aangezien richten daarmee -in tegenstelling tot met de muis- wel overzichtelijk en duidelijk is.

Zoals steeds kan je de centjes die je hieraan beslist te besteden, verdelen over de twee goede doelen, de ontwikkelaars van Voxatron en de organisatoren van de Humble-initiatieven: Wolfire Games.

Ook kenmerkend voor alle voorgaande Humble Bundles was dat ze gaandeweg aangevuld werden met meer games. Dat lijkt deze keer niet anders te zullen zijn, want als we deze post op Neogaf mogen geloven, vervoegen The Binding of Isaac en Blocks That Matter de komende twee weken Voxatron in dit Humble Debut.

Getagged als
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties