Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Voormalige topmedewerkers Arkane Studios starten nieuwe studio

De eerste game van WolfEye Studios wordt volgende maand onthuld.

Twee voormalige topmedewerkers van Arkane Studios hebben recent een nieuw studio opgericht. WolfEye Studios wil zich net zoals Arkane focussen op 'games met rijke werelden die reageren op je acties en beslissingen en waarin elke playthrough anders is'. De eerste game van de nieuwe studio wordt op 13 december tijdens de Game Awards onthuld.

Aan het hoofd van WolfEye Studios staan Raphael Colantonio en Julien Roby. Colantonio is de voormalige creative director van Arkane Studios en werkte mee aan onder andere Arx Fatalis, Dark Messiah of Might and Magic en Dishonored. Roby werkte bij Arkane als executive producer en werkte naast de eerder vermelde games ook aan Prey.

Colantonio en Roby benadrukken dat ze vooral kleinschalige maar innovatieve games willen maken. Momenteel werken er minder dan 20 mensen bij WolfEye Studios, en het niet de bedoeling om de studio nog sterk uit te breiden. Onder andere Telltale Games-medewerker Eric Stripe zou voor de nieuwe ontwikkelaar werken.

Bij Arkane Studios werkten Colantonio en Roby samen aan onder andere Dishonored 2. Onze Dishonored 2 review vind je terug op de site.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Dishonored

PS3, Xbox 360, PC

Dishonored 2

PS4, Xbox One, PC

See 1 more

Prey

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties