Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Voormalig Rockstar-baas klaagt Take-Two aan

Wil 150 miljoen dollar voor onbetaalde royalty's.

Voormalige Rockstar North-baas Leslie Benzies klaagt Take-Two Interactive aan voor 150 miljoen dollar.

Volgens de advocaten van Benzies heeft het bedrijf hem opgelicht door zijn contract te beëindigen terwijl hij in 2014 op sabbatical was. De 150 miljoen dollar zijn volgens hen royalty's die Benzies in deze periode heeft misgelopen.

"Terwijl hij op sabbatical was, ontdekte meneer Benzies verschillende misleidingen vanuit Take Two, Rockstar, Rockstar North Ltd, Sam Houser en Dan Houser. Allen waren erop uit om hem uit het bedrijf te forceren", aldus de advocaten.

Het rechtsgeding leest dat Benzies qua contract op gelijke voet stond met Sam en Dan Houser. Ook zou Sam Houser meerdere e-mails hebben gestuurd waarin leuzen als 'We zijn trots je partners te zijn' en 'Ik sta achter je' stonden. Dit gaf Benzies een slecht gevoel.

Rockstar heeft mogelijk ook gelogen toen het bedrijf in januari aangaf dat Benzies had besloten om niet terug te keren. Benzies ontdekte in april 2015 dat hem de toegang tot het Rockstar-pand was ontzegd. Toen de bewaking hem binnen liet, werd hij door een manager direct de deur gewezen.

Volgens Benzies was de sabbatical het idee van Sam en Dan Houser, zodat hij 'een half jaar weer even kon bijkomen'.

Dit is niet de enige rechtszaak waar Rockstar mee geconfronteerd is. Onlangs is bekend geworden dat de aanklacht van Lindsay Lohan tegen Rockstar is goedgekeurd.

v.l.n.r. Sam Houser, Aaron Garbut, Dan Houser en Leslie Benzies.

Speel je GTA 5 nog regelmatig? Bekijk dan zeker ook onze GTA 5 cheats.

Over de auteur

Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties