Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Voormalig Playdead-ontwikkelaar onthult Somerville

Werkte eerder mee aan Limbo en Inside.

Dino Patti en zijn nieuwe studio Jumpship kondigen Somerville aan. Patti werkte eerder als hoofdontwikkelaar bij Playdead mee aan games als Limbo en Inside.

Somerville is een 2D sidescroller in een sci-fi setting. Details zijn nog niet bekend, maar volgens de ontwikkelaar volgt de game 'enkele belangrijke individuen in de aanloop naar een globale catastrofe.'

Naast Patti is ook Chris Olsen betrokken bij de ontwikkeling van de game. Die werkte eerder als filmanimator mee aan onder andere Skyfall en The Avengers 2: Age of Ultron.

"We willen de creatieve mogelijkheden van het games-medium onderzoeken. Dat medium is volgens ons niet enkel geschikt als entertainment, maar ook om het menselijke bestaan te onderzoeken", aldus Patti.

Inside lanceerde vorige jaar voor de pc en de Xbox One. Op de site vind je Carls Inside review.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties