Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Voormalig Assassin's Creed Valhalla-regisseur ontslagen door Ubisoft

Exit in mineur.

Ashraf Ismail, de voormalige regisseur van Assassin's Creed Valhalla, is officieel ontslagen door Ubisoft. Ismail had eerder zelf een stap opzij gezet na verschillende meldingen van wangedrag, maar wordt nu na een extern onderzoek aan de deur gezet.

Eind juni werd Ismail beschuldigd van echtelijke ontrouw. Verschillende vrouwen beweerden dat Ismail een relatie met hen onderhield zonder te vermelden dat hij getrouwd was. Daarnaast zou hij aan verschillende vrouwen ook geheime informatie over de Assassin's Creed-games hebben onthuld om indruk te maken.

Ubisoft heeft Ismails voormalige collega's bij Ubisoft Montreal via een interne mail op de hoogte gebracht. Een officiële reden voor het ontslag geeft het bedrijf niet. Ismail was bij Ubisoft creative director voor Assassin's Creed 4: Black Flag, Assassin's, Creed Origins en Assassin's Creed Valhalla.

Het ontslag van Ismail is het zoveelste feit in een reeks schandalen bij Ubisoft. Vorige maand nog namen drie topmensen bij Ubisoft ontslag na beschuldigingen van wangedrag en seksuele intimidatie.

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties