Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Volledige landmassa Elder Scrolls in Skyrim

Mogelijkheden voor DLC?

Een verstandige blogger heeft ontdekt dat een aanzienlijk deel van Tamriel, het continent waar The Elder Scrolls reeks zich afspeelt, aanwezig is in Skyrim, het laatste deel in die reeks. De blogger kon via "no clipping" cheat een stuk in Morrowind (waar TES 3: Morrowind zich afspeelde) en Cyrodiil (waar TES 4: Oblivion plaatsvond) lopen.

Er zijn weliswaar enkel "landmarks" en land aanwezig, helaas geen gebouwen, maar toch doet dit de speculatie oplaaien over mogelijke DLC voor Skryim. Waarom anders deze enorme, lege landoppervlakte toevoegen aan je game? Een andere speculatie is dat Bethesda het specifiek voor de mod-community heeft gedaan. Bij elke TES game zijn er immers fanatiekelingen die het hele continent in de game proberen te modden, en Bethesda zou het ze nu wat makkelijker gemaakt hebben.

De meest logische verklaring echter lijkt te zijn dat deze landmassa aanwezig is om voorbij de grenzen van Skyrim niet met een zwart gat te komen zitten. Het zou maar een raar zicht zijn wanneer je vanop een hoge berg in de verte het land plots ziet verdwijnen. Eenzelfde aanpak werd gehanteerd bij The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Wie zelf een kijkje wil gaan nemen voorbij de grenzen van het kille Skyrim, kan dat doen door in z'n Skyrim.ini bestand in de Mijn Documenten/My Games/Skyrim-map het lijntje bBorderRegionsEnabled=0 toe te voegen en vervolgens tijdens het spelen in de console tcl in te geven zodat je over de bergen kan vliegen.

Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties