Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Volition: volgende Xbox geen tweedehands games laten afspelen zou "fantastisch" zijn

Online passes zijn "een pleister op een grote wonde."

Toen hoofddesigner Jameson Durall van Volition te horen kreeg dat de volgende Xbox mogelijk geen tweedehands games zal kunnen afspelen, reageerde hij enthousiast. Het zou een "fantastische verandering voor de business zijn."

"Het systeem is er al voor Microsoft," schreef Durall in een artikel, "het enige wat ze moeten doen is het DLC- en codemodel gebruiken om games te verbinden aan je Xbox Live account. ... Het zou ideaal zijn indien het spel gelinkt wordt aan de console waarop het geregistreerd werd zodat familieleden het spel met een ander account nog kunnen spelen. Maar zo werkt het systeem nu ook al."

Durall bekent wel een fan te zijn van huurservices. Zijn oplossing is om Microsoft zelf een huursysteem te laten opstarten. Spelers zouden dan een spel gedurende een bepaalde tijd kunnen downloaden en spelen in ruil voor een klein bedrag. Gamers die een spel lenen van een vriend kunnen dan direct huren zonder het nog te moeten downloaden.

Een andere oplossing in verband met games lenen van vrienden is volgens Durall om de speellicentie tijdelijk naar een andere gamertag over te dragen, zodat uitleners het spel niet kunnen spelen terwijl het uitgeleend wordt.

Online passes en DLC-systemen zijn volgens Durall slechts een "pleister op een grote wonde". "Als we niets extra doen zal onze industrie uit elkaar vallen", vervolgt hij. Volgens hem beseffen piraten en mensen die spellen tweedehands kopen niet dat games maken veel geld kost. "Misschien kan hen dat duidelijk maken het probleem al helpen oplossen."

"Ik weet dat sommigen zullen zeggen dat ik geen rekening houd met de toekomst van winkels die tweedehands games verkopen, maar vergeet niet, voor de tweedehands markt zo groot werd konden ze ook perfect overleven. ... De waarheid is, zij maken zich geen zorgen over hoe de tweedehandsmarkt ons beïnvloedt, dus waarom zou ik om hen moeten geven?"

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen