Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Volgende Xbox zal Windows 8 ondersteunen

Een zegen of of een vloek voor de next-gen console?

De volgende Xbox zal geleverd worden met Windows 8 ondersteuning. Dat verklapte de general manager van Microsoft Brian Hall. In een interview met The Verge over Outlook (de vernieuwde Hotmail) liet hij vallen dat de volgende Xbox en het volgende besturingssysteem van Microsoft dikke maatjes zullen worden. Het gaat om de volgende quote:

"We've had Hotmail and operated Hotmail for about sixteen years, we obviously have Exchange, and Outlook, that people use at work. We just decided it was time to do something new and bring the best from each of those and put them together and release it right in time for the new wave of products that we could have coming out with Windows 8 with the new version of Office with the New Windows phone and the new Xbox."

Of dit een plus- of minpunt wordt voor de console, valt nog af te wachten. De metro-interface van Windows 8 is zeer werkbaar op een console en vangt het ontbreken van een muis elegant op. Daarentegen staat dat veel mensen kritiek hebben op de volgende versie van Windows, ook grote namen uit de videogamebusiness. Zo is er bijvoorbeeld Gabe Newell, topman bij Valve, die Windows 8 'catastrofaal' noemde en momenteel Steam klaarstoomt voor een migratie naar Linux en vermeldde dat games veel vlotter lopen op dat besturingssysteem.

Officieel bestaat de derde Xbox nog niet, maar aangezien we verwachten dat de volgende generatie consoles voor 2015 op de markt moet zijn, kan de aankondiging van een volgende Xbox niet lang meer op zich laten wachten. Hopelijk zien we al snel hoe goed of slecht Windows 8 en de Xbox 3 met elkaar samenwerken.

Getagged als

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties