Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Volgende PSP zal geen 3D ondersteunen

Sony denkt zelfs niet na over een opvolger.

Eigenlijk hadden we verwacht dat Sony op de voorbije E3 een nieuwe PSP zou aankondigen, maar in tegenstelling kregen we een gloednieuwe reclamecampagne te zien om de huidige PlayStation Portable verder te promoten. Een aantal journalisten zaten dan ook logischerwijs met wat vragen rond de handheldstrategie van Sony, en nu geeft het Japanse bedrijf antwoord.

Allereerst zal de volgende versie van de PSP géén 3D-scherm aan boord hebben. Kaz Hirai, een van de grote namen bij Sony, zou bijvoorbeeld niet onder de indruk zijn van 3D-technologie bij handhelds. Zo meent hij dat er beperkingen verbonden zijn aan "naked-eye 3D voor draagbare toestellen" en dat systemen die de technologie wel ondersteunen "high precision" missen.

Mensen die uitkijken naar een nieuwe PSP werden nog verder de grond in geboord nadat Scott Rohde, de wereldwijde VP bij Sony, doodleuk kwam vertellen dat er geen gesprekken gaande zijn rond de PSP2. "Dat is niet iets wat we momenteel gaan aankondigen. Zo simpel is het. Dat is alles wat ik kan loslaten op dit moment".

Bottomline: geen PSP2, en geen 3D-scherm.

Getagged als

Reacties