Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Volgende Metro-game lanceert in 2017

UPDATE: Deep Silver komt met officiële verklaring.

UPDATE: Uitgever Deep Silver laat middels een officiële verklaring weten dat het bedrijf niet van plan is om volgend jaar een nieuwe Metro-game uit te brengen. De uitgever heeft echter nog wel 'ambitieuze plannen' voor de reeks.

Oorspronkelijk bericht: Op de website van boekenserie Metro 2035 wordt onderaan verwezen naar een nieuwe Metro-game. De game komt volgens de site in 2017 uit.

"Het bouwt allemaal op naar een hoogtepunt. Waar de boeken eindigen, gaat de game verder. Een tijdperk van grote ontdekkingen ligt in het verschiet..." aldus de website. De naam van de nieuwste game in de reeks is nog niet bekend.

Ontwikkelaar 4A Games kondigde onlangs de exclusieve Oculus Rift-game Arkita.1 aan. Deze game heeft veel weg van een nieuwe Metro-game en speelt zich af in een vergelijkbare setting.

4A-regisseur Andriy Prokhorovoctober meldt echter dat het twee aparte projecten betreft. Prokhorovoctober bevestigt ook dat de twee projecten elkaar niet in de weg lopen dankzij de recente opening van een nieuwe 4A-studio in Malta.

Metro 2033 en vervolg Metro: Last Light zijn in respectievelijk 2010 en 2013 uitgebracht. Beide games zijn onlangs opnieuw uitgekomen voor de huidige generatie consoles. Derek zijn Metro Redux review lees je hier nog eens.

Over de auteur
Nick Jansen avatar

Nick Jansen

Redacteur

Fervent gamer van zo’n beetje elk platform; het tijdperk speelt geen rol. Probeert in het slechte het goede te vinden (en er eventueel om te lachen). Houdt van synthesizermuziek, neon, laserstralen, cassettes, VHS en slechte oneliners. Heeft geen haast met het aanschaffen van het allernieuwste op de markt, maar pluist liever het verleden uit; op zoek naar originele en gewaagde titels met vernieuwende ideeën.

Reacties