Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Volgende Final Fantasy zal anders zijn

Eerder open-world dan lineair.

Motomu Toriyama, een van de grote namen achter Final Fantasy XIII, heeft in een interview laten dat de volgende story driven FF-game de lineaire aanpak meer naar de achtergrond zal schuiven om plaats te maken voor een open-world opbouw.

De man gaf meteen daarna wel aan dat het ontzettend moeilijk is om free-roaming, compleet met grote steden en bijhorende minigames, te ontwikkelen tijdens de generatie van HD-consoles. "Door de hoge tijdsduur die verbonden is aan het ontwikkelen van spellen voor HD-consoles is het lastig om zulke dingen te ontwerpen," legt Toriyama uit. "We hadden wel plannen om steden en minigames te incorporeren binnen Final Fantasy XIII, maar voordat we zulke dingen doen willen we eerst een degelijke basis leggen."

Die basis lijkt nu bestaande te zijn doordat de productie van Final Fantasy XIII achter de rug is. "Nu we de fundamenten helemaal in orde hebben zou het kunnen dat we meer elementen toevoegen aan de volgende Final Fantasy. Toch denk ik dat we niet verplicht zijn om zulke toevoegingen meteen te doen. We kunnen additionele DLC ontwikkelen die mensen achteraf aan hun spel kunnen toevoegen, mochten ze dat willen," aldus Toriyama.

Wanneer de man over "de volgende FF-game" spreekt, dan leiden wij daaruit af dat het gaat om Final Fantasy XV...inderdaad, deeltje vijftien alweer! Final Fantasy XIV zal namelijk een MMORPG worden. Toriyama zou het ook kunnen hebben over Final Fantasy XIII Versus, een spel waarover we slechts flarden aan informatie hebben.

Final Fantasy XIII heeft ondertussen al meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen