Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Wii-opvolger zal mensen verrassen"

Aldus de man achter de Metroid-reeks.

De Wii is ondertussen bijna vier jaar op de markt, en als we naar de vorige console van Nintendo - de Gamecube - kijken zou dat willen zeggen dat de aankondiging van een opvolger niet meer veraf kan zijn. Sony en Microsoft, maar ook Nintendo hebben in het verleden echter laten weten dat het deze keer wat langer zal duren voordat ze met gloednieuwe hardware op de proppen zullen komen. Toch kon Yoshio Sakamoto - de man achter de Metroid-reeks - het blijkbaar niet laten om ons nu al wild te doen speculeren over de volgende zet van Nintendo.

"Bij Nintendo zijn we steeds opnieuw verplicht om gebruikers te verrassen wanneer we een nieuwe console op de markt brengen. We hebben in het verleden nog nooit simpelweg de concurrentie getracht te kopiëren, omdat we liever iets maken dat de aandacht van de consument vangt. Ik denk dat we die filosofie deze keer opnieuw zullen hanteren. Ik ben er dan ook zeker van dat de nieuwe machine van Nintendo iedereen met een open mond zal achterlaten," aldus Sakamoto.

Er zijn geruchten dat Nintendo in het geheim aan het werken zou zijn aan een console die op de een of andere manier 3D-beelden kan weergeven, net zoals de 3DS - een aankomende handheld - dat kan. Reggie Fils-Aime, de grote man bij Nintendo of America, liet tijdens een gesprek echter weten dat de opvolger voor de Wii nog niet bepaald voor morgen is.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties