Skip to main content

Volgende Battlefield-game komt eind 2021 uit

Groter dan ooit?

Electronic Arts-topman Andrew Wilson heeft tijdens een financiële rapportering onthuld dat de volgende Battlefield-game eind volgend jaar uitkomt. De release zal vermoedelijk ten laatste in november zijn, op tijd voor de kerstperiode van 2021.

Over de inhoud en het thema van de nieuwe game is nog niets geweten. Wel verkondigt Wilson dat de volgende Battlefield dankzij de kracht van de nieuwe consolegeneratie 'een grotere schaal dan ooit heeft'. Of hij daarmee verwijst naar grotere levels of iets anders, is niet duidelijk. Ook weten we op dit moment nog niet of de game ook naar de PlayStation 4 en Xbox One komt.

Bekijk op YouTube

Een officiële aankondiging voor de game volgt volgens Wilson in de lente van 2021. De game is in elk geval volop in ontwikkeling. Eerder dit jaar heeft ontwikkelaar DICE ook de ontwikkeling van nieuwe content voor Star Wars Battlefront 2 en Battlefield 5 stopgezet om zich volop op de nieuwe game te focussen.

De release eind volgend jaar lijkt in elk geval vast te liggen. "We hebben de ontwikkelaar een extra jaar ontwikkelingstijd gegeven zodat ze hun next-gen visie voor de game kunnen realiseren. We zijn er dan ook van overtuigd dat we de deadline halen", aldus Wilson.

Read this next