Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Met wat geluk spelen we volgend jaar allemaal de nieuwe Metal Gear Solid

Maar zal het Metal Gear Solid 5 zijn?

Eric Bossick, voice artist voor onder meer Silent Hill 4 onthulde eerder vandaag dat hij er net enkele opnames heeft opzitten voor de volgende Metal Gear Solid. De game zou volgens hem ten vroegste volgende zomer uitkomen, mogelijk nog wat later. Alhoewel hij eerder enkel stemmen insprak, zal zijn spraakorgaan geen werk leveren voor de volgende Metal Gear Solid.

Bessick werd door Kojima's studio namelijk ingehuurd voor motion capture (echte acteurs nemen cutscenes en animaties op voor een spel die dan worden gebruikt in het uiteindelijke spel. Dit leidt tot een realistische eindresultaat op het gebied van bewegingen van de personages) en zal een bondgenoot van hoofdpersonage Snake spelen. De terugkeer van de geheim agent is hierbij dus ook bevestigd.

Bessick werd natuurlijk door de ontwikkelaar verboden om zijn mond te openen rond de dingen die hij tijdens zijn werk deed en zag. En zelfs al zou hij iets willen verklappen, dan blijft dat zeer moeilijk voor hem omdat Kojima en zijn team hem niet meer over een bepaalde scène vertelden dan dat ze nodig vonden.

Kojima deed in juni al enkele vage uitspraken over de richting waar hij met zijn volgende game uit wil. Zo was hij onder meer erg onder de indruk van de sociale interacties tussen personages in de jongste Deus Ex. Waarschijnlijk krijgen we een eerste blik op de nieuwe game tijdens de viering van de 25ste verjaardag van de serie in Tokio op 30 augustus. Dat is...volgende week dus al! Wij zijn benieuwd of het hier echt om Metal Gear Solid 5 gaat of dat het misschien wel eens iets helemaal anders zou kunnen zijn (een remake? een handheld titel? Metal Gear Kart?).

Kojima en Bossick na een opnamesessie
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties