Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Voice cast van Skyrim bekend

Veel Hollywoodtalent present.

Het nieuws over Bethesda's nieuwste blijft maar binnendruppelen. Zo raakte nu de voicecast van The Elder Scrolls V: Skyrim bekend. Bekende namen zijn Christopher Plummer (The Girl with the Dragon Tattoo), Max Von Sydow (The Exorcist, Minority Report), Lynda Carter (Wonder Woman) en Joan Allen (Bourne Ultimatum).

Plummer speelt alvast Arngeir, een krachtige oudste van de Greybeard. De Greybeard zijn een groep van isolationistische monniken, die leven op de hoogste berg van Skyrim. Von Sydow, die ook de aankondigingstrailer van een stem voorzag, speelt Esbern. Esbern is een chroniceur en agent van de Blades en leeft al jaren ondergedoken. Hij leert je tegen de terugkeer van de draken te vechten. Joan Allen speelt Delphine, een ander lid van de Blades. Lynda Carter speelt Gormlaith Golden-Hilt, een hero van de Nord die eeuwen geleden de draken versloeg.

Er zijn echter nog veel meer bekende stemmen. Michael Hogan (Saul Tigh in Battlestar Galactica) speelt Imperial General Tullius, die de Stormcloak rebellie moet neerslaan. Vladimir Kulich (The 13th Warrior) speelt Ulfric Stormcloak, de aartsvijand van Tullius. De Stormcloaks willen Skyrim's onafhankelijkheid van de rest van het Empire. Claudia Christian (Babylon 5) speelt de eerste officier van Tullius. Diane Louise Salinger (Carnivale), Renee Victor (Weeds) en George Coe (Saterday Night Live) leveren ook nog stemmen.

Heel wat talent dus, wat ons reikhalzend doet uitkijken naar de release van Skyrim op 11/11/11.

Een demo van Skyrim

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen