Skip to main content

Vivendi verkrijgt groter aandeel in Ubisoft

Angst voor overname stijgt.

Het Franse multimediabedrijf Vivendi vergroot opnieuw diens aandeel in Ubisoft. Hiermee beheerst Vivendi op dit moment 20,1% van de aandelen in de Franse ontwikkelaar.

Vivendi toont de afgelopen tijd interesse in een mogelijke overname van Ubisoft. Daarnaast voltooide het mediabedrijf enkele weken geleden een vijandelijke overname van Gameloft, een zusterbedrijf van Ubisoft.

Gameloft werd geleid door Michel Guillemot, broer van Ubisoft-baas Yves Guillemot. Michel stapte af na de overname.

Hoewel Vivendi spreekt over 'een vruchtbare toekomstige samenwerking,' wordt deze wens niet gedeeld door Ubisoft. Vorig jaar beschreef Yves Guillemot Vivendi's acties al als 'ongevraagd en ongewenst.'

Op dit moment geeft Vivendi's aandeel het bedrijf nog geen bestuursrecht. Zowel Ubisoft als Vivendi zijn echter Franse bedrijven. Volgens Franse wetgeving heeft iedere aandeelhouder met meer dan 30% van de aandelen in bezit namelijk recht op een overnamebod.

Vanaf oktober vorig jaar heeft Vivendi diens aandeel vergroot van 6,6% tot de huidige 20,1%. Yves Guillemot tracht nog steeds een overname van Ubisoft te voorkomen door andere investeerders te zoeken.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Read this next