Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Viva Piñata gelijktijdig naar DS en X360

5 september zijn de gekke beesten er weer.

Viva Piñata is een reeks die al verschillende resultaten heeft opgeleverd. Het originele spel dat naast voor de Xbox 360 ook voor de PC verscheen was erg vermakelijk, terwijl we Viva Piñata: Party Animals nog zelden uit de kast halen. Ook de TV-serie rond de kleurrijke beesten wist maar weinig kijkers te bekoren. Toch geeft Microsoft de moed niet op en komen er binnenkort maar liefst twee spellen rond de piñatas op de markt.

Het eerste spel, Viva Piñata: Trouble in Paradise voor de Xbox 360, zal ons met meer van hetzelfde voorzien. Alweer mogen we onze eigen tuin aanplanten waar de schattige beesten in komen wonen. Deze keer krijg je natuurlijk een hoop meer mogelijkheden om een hoop meer beesten naar je stukje grond te lokken. De tweede titel binnen de reeks, en misschien nog de interessantste, is Viva Piñata: Pocket Paradise, een spel dat exclusief voor de Nintendo DS zal verschijnen. Naast dezelfde formule zal de DS-versie gebruik maken van de WiFi-mogelijkheden waarmee de handheld is uitgerust om beesten met je vrienden te ruilen.

Het leuke is dat zowel Xbox 360- als DS-bezitters Viva Piñata in huis kunnen halen op dezelfde datum: 5 september. Hiermee hoopt ontwikkelaar Rare genoeg aandacht op de games te vestigen zodat de nieuwe titels wat beter zullen verkopen dan de voorgaande delen.

Reacties