Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Vijf games die ik wil uitspelen voor ik sterf'

Heb jij er ook zo eentje? Dirk zet er alvast vijf op een rij.

Sommige games staan daar maar, te wachten en te wachten. Je hebt ze niet afgeschreven en zeker niet opgegeven. Natuurlijk niet. Nee, je maakt ze ooit nog wel een keer af. Iets in de game spreekt je immers aan: de setting misschien, of het feit dat het een 'klassieker' is en dat je 'm wel gespeeld móét hebben. De save files staan klaar om op te starten en het spel uit te spelen.

Alleen niet nu.

Ken je dat gevoel? Je speelt een game, geniet ervan en toch speel je het spel nooit uit. Om een of andere reden verlies je interesse en laat je het spel links liggen. Wat is de reden daarvoor?

Redacteur Dirk stelt zichzelf die vraag. Op de volgende pagina's deelt hij zijn bucket list: vijf games die hij uit wil spelen voor hij sterft. Niet dat hij dat van plan is binnenkort uit het leven te stappen. Zeer zeker niet. Maar voordat hij oud en grijs is zijn de volgende games van zijn lijst geschrapt. Uitgespeeld en wel.

Heb je ook games die je wel wil spelen maar om onverklaarbare reden niet meer oppakt? Deel je ervaringen in de comments.

The Legend of Zelda: Twilight Princess
 (2006, Nintendo GameCube)

Het is de zomer van 2011. Ik geniet van mijn Zeeuwse roots en mag verblijven op de camping van een van mijn beste vrienden (laten we hem De Q noemen). De opzet is perfect: bij goed weer gaan we overdag naar het strand en nuttigen we 's avonds een drankje; bij slecht weer spelen we een game en nuttigen we 's avonds een drankje. De Q en ik besluiten deze zomer een spel samen uit te spelen. We willen dit om twee redenen doen. Ten eerste lijkt het ons vermakelijk en ten tweede weten we beiden wat we kunnen verwachten van Nederlandse zomers. Op deze manier komen we de regenachtige dagen goed door.

Die zomer spelen we Nier Gestalt uit dus onze belofte is waargemaakt. Met nog een aantal weken zomervakantie voor de boeg en een flinke dosis overmoed, beginnen we aan een volgend spel: The Legend of Zelda: Twilight Princess. Hoewel ik nooit Zelda-spellen heb gespeeld is De Q groot fan. Gelukkig blijken de controls voor een beginner als ik niet al te moeilijk. Het spel heeft een simpel verhaal en De Q leert me enkele Zelda-basismechanieken: bazen vallen altijd na de derde ronde.

Aan het eind van de zomer is het spel echter niet uitgespeeld. Jammer want nu heb ik nog steeds geen Zelda-game uitgespeeld. Het ligt niet aan Midna's stemmetje, maar waar haakten we af? Nadat we in de Gerudo Woestijn geraakten, hebben we het spel aan de kant geschoven. Ik dacht dat we vastzaten bij een puzzel maar De Q heeft een andere verklaring: "volgens mij waren we er gewoon klaar mee." Gek want ik heb goede herinneringen aan die zomer en die game. Of ik nu wil of niet, het spel zal lange tijd op mijn lijst staan van games die ik nog uit wil spelen want ik heb het spel niet zelf in mijn bezit. Wie weet komt het ervan tijdens een volgende, regenachtige zomer.

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties