Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Vigil werkte aan 'unieke' game genaamd 'Crawler'

De game verbaasde iedereen meteen.

Zoals je gisteren kon lezen is uitgever THQ volledig ontmanteld. Eén deel kreeg de studio die bankroet ging echter niet verkocht: Vigil games. De ontwikkelaar die bekend werd dankzij zijn Darksiders reeks heeft nog geen koper gevonden. Een schande, vindt Jason Rubin, hoofd van THQ, want de studio werkte aan een geweldige game.

Die game ging door het leven als Crawler. Rubin vertelde aan Game Informer dat alle teams op een dag hun games voorstelden en dat Crawler op iedereen een zeer goede indruk naliet. Hij vindt het dan ook zonde dat niemand op de studio bood. Hij zei zelfs dat hij zelf op Vigil had geboden indien hij dat had gemogen.

Toch had Rubin enig begrip voor de reden waarom er geen interesse was in Vigil. Ze hadden namelijk net een game afgeleverd (Darksiders 2), dus moesten potentiële kopers nog wel een tijdje wachten eer de studio opnieuw een vers product kon produceren. Daarnaast waren ze bezig aan een nieuwe IP, iets wat veel risico's met zich meebrengt.

THQ heeft beloofd dat het er alles aan zal doen om alsnog een koper te vinden. Platinum Games toonde al enige interesse, maar er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties