Skip to main content

Video: We spelen Resident Evil Revelations 2 - Episode 2

Moira, waarom.

De tweede episode van Resident Evil Revelations 2 is uit. Ondergetekende speelde deze samen met zijn co-op partner en hoe dat er uit ziet, zie je in onderstaande compilatievideo. We zitten elkaar vooral in de weg, maar dat hoort er ook een beetje bij.

Let wel! Er zitten geen grote verhaal-spoilers in, maar kijk wel op eigen risico wanneer je de episode zelf nog wil spelen.

Lees ook: Een wankele start voor Resident Evil Revelations 2, een review van de eerste episode.

Bekijk op YouTube

Capcom schroeft het tempo dit keer flink op. Deze tweede aflevering zit vol momenten waarbij je wordt overrompeld door veel verschillende soorten vijanden, terwijl de munitie voor je zware wapens telkens schaarser wordt.

Dit keer zijn de gebieden ook meer open. Een verlaten dorp of een lange straat lenen zich zowel voor stealth als voor de harde aanpak, waarbij tegenstanders uit alle hoeken en gaten tevoorschijn komen. De paniek die daaruit ontstaat doet denken aan de confrontaties uit de horrorklassieker Resident Evil 4. De kettingzaag-zwaaiende maniak draagt daar overigens ook aan bij. Overleven is alles behalve vanzelfsprekend.

Anderzijds blijkt nog steeds dat de tweede speler net zo goed niet mee kan doen, wat je in de video ook terugziet. Aan diegene is vooral de taak om weg te rennen, tot de andere speler te hulp schiet. Dit terwijl die persoon juist telkens spannendere wapens ter beschikking krijgt, zoals een nieuwe shotgun of een uzi.

Episode 2 brengt naast de voortzetting van de campaign ook nieuwe Raid-levels en missies met zich mee. Die komen coöperatief veel beter tot hun recht. Hoe dat er precies aan toe gaat, zie je volgende week. Dan lanceert tevens de derde episode van Resident Evil Revelations 2 alweer.

Read this next