Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Victoria II: Heart of Darkness vanaf nu beschikbaar

Uitbreiding van het populaire Victoria II verdiept core-mechanismen.

Paradox Interactive, bekend van Europa Universalis III en Crusader Kings II, heeft vandaag de tweede uitbreiding uitgebracht voor Victoria II - namelijk Heart of Darkness. Victoria II is een grand stategy game waar je een natie door de turbulente jaren tussen 1836 en 1936 moet leiden. Hier kwamen al kolonisatie, internationale diplomatie en oorlogvoering bij kijken; Heart of Darkness verfijnt de gameplay nog verder.

De expansion richt zich op het verdiepen van kolonisatie, met name de 'scramble for Africa'. Hierin gaan de grote Europese machten de competitie aan voor de kolonisatie van Afrika. Er is een crisis systeem geïntroduceerd waardoor conflicten of op een diplomatieke wijze kunnen worden opgelost of Europa door tweeën kunnen scheuren. Dit systeem heeft als doel situaties na te bootsen als de moord op Franz Ferdinand in 1914, de directe aanleiding voor de eerste wereldoorlog. Ook is oorlogvoering, met name op zee, verder verdiept met extra mechanismen waarmee zeeslagen beter worden gesimuleerd. Kortom, in de echte traditie van Paradox Interactive, voegt Heart of Darkness niet alleen nieuwe functies toe maar verfijnt ook de al bestaande gameplay.

Victoria II: Heart of Darkness is vanaf vandaag beschikbaar via diverse digitale webshops. Meer info over de game kan je vinden op Victoria II's Website en Paradox Interactive 's fora.

Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties