Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

VGA's: eerste info over 2K's Spec Ops

Spel tast de grenzen van aanvaardbare af.

Drie weken geleden doken de eerste tekenen op van de heropleving van de Spec Ops serie. Uitgever 2K Games zou de game ontwikkelen, en de eerste informatie zou opduiken op de Video Game Awards 2009...en de studio zich zich aan haar woord gehouden.

Tijdens de VGA's kregen de aanwezigen voor het eerst beelden te zien uit de nieuwe Spec Ops, dat vanaf nu door het leven gaat als 'Spec Ops: The Line'. Die titel is mogelijk gekozen omdat spelers de dunne lijn tussen het aanvaardbare en het buitensporige zullen moeten bewandelen tijdens een conflict in Dubai. Je zult een groep soldaten volgen die het tegen terroristen moeten opnemen in het door een zandstorm overwoekerde Dubai.

Ontwikkelaar van dienst is echter niet 2K, maar het Duitse Yager Studios. Binnen die organisatie werken mensen die in het verleden verantwoordelijk waren voor titels als F.E.A.R. en de Splinter Cell reeks. De ontwikkelaar zelf beschrijft de nieuwe Spec Ops als "een spel dat de moraliteit van de spelers zal testen door hen middenin onbeschrijfelijke situaties te plaatsen waarin belangrijke keuzes gemaakt moeten worden omtrent mensenlevens."

Spec Ops: The Line lijkt een third person shooter te worden waarin dekking zoeken een grote rol speelt. De gameplay doet meteen denken aan Gears of War, met als grote verschil dat er ook verticale dreigingen zullen opduiken waardoor je je nooit echt veilig gaat voelen. Hoe dit precies werkt krijg je te zien in de allereerste trailer van de game.

Wanneer we Spec Ops: The Line in de winkelrekken terug zullen vinden is nog niet duidelijk. Wel verschijnt het spel met zekerheid voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Reacties