Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

VGA's: Bungie laat Halo: Reach zien

We gaan op pad met Noble Squad.

Het regent exclusieve beelden van op de Video Game Awards 2009. Na heel wat multiplatform titels te hebben zien opduiken was er Microsoft die afwisseling bracht met een tweeënhalf minuten durende filmpje van Halo: Reach, een exclusieve titel voor de Xbox 360. Het spel zal in het najaar van 2010 verschijnen, maar tot nu toe waren er nog een beelden (buiten de mogelijke gelekte screens) beschikbaar, maar daar komt nu verandering in.

In het filmpje - dat overigens ook bij ons te zien is - krijgen we een groep Spartans te zien die zich klaarmaken om Reach, een planeet waarop de Covenant aanwezig zijn, te overmeesteren. De getoonte footage is afkomstig uit het openingsfilmpje van de nieuwe Halo en is mogelijk de voorbode op de bestorming van Reach.

De Spartans die we te zien krijgen - zes om precies te zijn - zien er stuk voor stuk uniek uit. Volgens Bungie maken ze deel uit van Noble Squad, een militaire groepering die zich volledig toelegt op alles wat met de planeet Reach te maken heeft. Het spel zal hun verhaal uit de doeken doen en hun gevecht tegen de overheersing van de Covenant uitleggen. Kort nadat de trailer opdook sprak een anonieme bron over zijn ervaringen met Halo: Reach. Blijkbaar heeft de persoon het spel al eens aan de tand mogen voelen, waarna hij (of zij) tot de conclusie kwam dat de game een stuk grimmiger zal worden dat wat we tot nu toe van Bungie gezien hebben. "Reach voelt aan als een mix tussen Halo en Gears of War. Hetgeen je te zien krijgt is een heel stuk gewelddadiger geworden! Zo hebben de legen van Noble Squad littekens in hun gezicht, en is er zelfs één lid dat uitgerust is met een artificiële arm."

Ook zou er wel eens melee-combat in het spel kunnen zitten waarbij je gebruik kunt maken van machetes. Wij zien het bloed al in het rond vliegen!

Reacties