Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

VGA's: Arkham Asylum 2 in de maak

Het gesticht is verplaatst.

Toen we eind augustus met Batman: Arkham Asylum aan de slag gingen wisten we eigenlijk al zo goed als zeker dat het spel een vervolg zou krijgen. Niet alleen omdat ontwikkelaar Rocksteady een oerdegelijke titel had weten neer te zetten - lees onze review maar eens na -, maar ook het einde van de game sloot een tweede deel niet bepaald uit. Op de voorbije Video Game Awards was het dan zover: men kondigde Batman: Arkham Asylum 2 aan.

Niet alleen liet men dit heuglijke nieuws weten, Rocksteady bracht zowaar een allereerste teaser trailer met zich mee. Het filmpje staat ondertussen ook bij ons online en is hier te bekijken. Er zijn geen ingame beelden te zien, maar we onthouden alvast dat The Joker opnieuw zijn opwachting zal maken. Bovendien ziet het ernaar uit dat Batman niet langer binnen de muren van Arkham Asylum zal moeten blijven, gezien alle criminelen nu in de straten van Gotham City aan het rondlopen zijn.

Op The Joker een even grote rol in deeltje twee zal spelen als in het origineel blijft voorlopig nog onduidelijk. De gekke clown heeft heel wat van zijn krachten verloren en krijgt - zo blijkt uit de teaser - bijvoorbeeld vers bloed via een bakster. Interessant detail, maar verder minder belangrijk voor het uiteindelijk spel, is dat aan het einde van het filmpje heel wat logo's opduiken. Rocksteady, DC Comics, maar geen spoor te bekennen van Eidos of - zoals dat bedrijf nu heet - Square Enix Europe. Misschien dat Batman: Arkham Asylum deze keer zal uitgegeven worden door Warner Bros. Interactive?

In het filmpje krijgen we ook meteen een link mee naar een teaser site rond het spel, zijnde arkhamhasmoved.com. Wanneer de nieuwe Batman game het licht zal zien is nog niet duidelijk, maar eind 2010 lijkt ons ideaal. Ook de platformen zijn nog niet officieel bekend, maar wij durven er heel wat geld op in te zetten dat het de PlayStation 3, Xbox 360 en pc zullen worden.

Reacties