Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Verzegeld exemplaar van Super Mario 64 verkocht voor $1,56 miljoen

Mario ziet dollartekens.

Op zondag 11 juli werd er een verzegelde kopie van Super Mario 64 verkocht voor het recordbedrag $1,56 miljoen. Dat meldt het veilinghuis Heritage Auctions.

Volgens het veilinghuis is dit verzegelde exemplaar van Super Mario 64 met Wata 9,8 A++-rating de game met de hoogste rating die in het veilinghuis al onder de hamer ging. Heritage Auctions onthult via een video ook dat de bieding begon bij 280.000 dollar en op nog geen minuut tijd naar 1,3 miljoen dollar steeds. Daar kwam nog een 20% bij voor het veilinghuis waardoor de bieding afklopt op $1,56 miljoen of ongeveer €1,32 miljoen.

Het lijkt erop dat dit veilinghuis van collectibles gouden zaken doet. Op 9 juli veilde Heritage Auctions immers al een verzegeld NES-exemplaar van The Legend of Zelda voor $870.000 of ongeveer €733.000 en eerder in april 2021 ook al een verzegeld NES-exemplaar van Super Mario Bros voor $660.000 of ongeveer €556.000.

Super Mario 64 kreeg onlangs een remaster en werd gebundeld met andere 3D-klassiekers Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy in de Switch-titel Super Mario 3D All Stars. Wil je graag meer weten over die game, check dan zeker onze Super Mario 3D All-Stars review.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties