Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Vervolg van Sony is SOCOM 4 geworden

Spel verschijnt dit najaar op de markt.

Afgelopen woensdag kwamen we met het nieuws op de proppen dat Sony op GameTrailers TV een gloednieuw vervolg op een van haar titels zou aankondigen. Wel, de kogel is door de kerk. Het ging niet om Resistance 3, Killzone 3 of LittleBigPlanet 2. Neen, Sony voorziet ons met de aankondiging van SOCOM 4.

Ontwikkelaar van dienst is Zipper Interactive geworden, en dat zijn de jongens en meisjes die ons alle voorgaande numerieke delen brachten. Het verhaal van SOCOM 4 zal zich in Zuidoost-Azië afspelen waar "revolutionairen een land in handen hebben dat grenst aan de meest vitale watertoevoer waardoor ze de wereldeconomie kunnen saboteren. Jij neemt de rol aan van Ops Com - afkorting voor NATO Operations Commander - en zal een squad van vijf man leiden. De missies waaraan je deelneemt zullen plaatsvinden in jungles, straten en verwoeste steden waar de rebellen zich bevinden," aldus ontwikkelaar Zipper.

De ontwikkelaar gaat nog een stapje verder in de aankondiging van SOCOM 4: "Je squad is in de minderheid en je hebt bovendien slechts zes dagen om je missie tot een goed einde te brengen." Naast een singleplayer zal het spel uiteraard ook uitgerust zijn met een multiplayer waarin 32 personen het tegen elkaar zullen kunnen opnemen.

De meest recente game van ontwikkelaar Zipper Interactive was MAG, een titel die bij ons aan de haal ging met een zeven en dus niet helemaal wist te overtuigen. De ontwikkelaar geeft aan dat er een cross-over bestaat tussen de ontwikkeling van MAG en SOCOM 4, maar dat ze beide titels voorzien van gespecialiseerde ontwikkelteams.

SOCOM 4 zal dit najaar exclusief voor de PlayStation 3 verschijnen. Ondertussen hebben we ook de allereerste screenshots van het spel online geplaatst, en deze zitten achter deze klik verstopt.

Getagged als

Reacties