Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Vervolg Heavy Rain gaat multiplatform?

Het zal wel compleet nieuwe game worden.

David Cage, de man aan het hoofd bij ontwikkelaar Quantic Dreams en het brein achter Heavy Rain, heeft in een interview uit de doeken gedaan waarom zijn meest recente titel enkel voor de PlayStation 3 uitgekomen is.

Volgens de man is de PS3 een "meer gesofisticeerde console", terwijl de ondersteuning van Blu-ray discs ook een groot pluspunt voor hem was. "Het was absoluut het juiste platform om hetgeen te bekomen wat we altijd wouden bekomen. Het is een platform dat Blu-Ray discs afspeelt, films promoot, en gewoon een meer gesofisticeerde entertainment ervaring aanbiedt," aldus Cage.

Zo'n positieve woorden betekenen automatisch dat de nieuwe game van Cage eveneens voor de console van Sony zal verschenen, toch? Nope, volgens de man hangt die keuze af van project tot project. "De beslissing rond de console(s) waarop we onze volgende game zullen uitbrengen is nog niet gemaakt. Er zijn voordelen en nadelen verbonden aan multiplatform releases, en het is zeker geen makkelijke beslissing om te maken," sloot Cage het gesprek af.

Heavy Rain verkocht meer dan anderhalf miljoen exemplaren, wat er veel is gezien het thema van het spel en het feit dat enkel PS3-bezitters hem konden kopen. Uit onze review blijkt echter dat een goede verkoop volledig terecht is, gezien we Heavy Rain een dikke tien gaven. Begin volgend jaar zal het spel opnieuw uitgebracht worden, compleet met ondersteuning voor de nieuwe Move-controller.

Momenteel zou Quantic Dreams werken aan een project dat door het leven gaat als "Horizon".

Reacties