Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Verschillende HUD's voor Zelda: Skyward Sword

Link krijgt ook dialoog-opties.

In screenshots van het aankomende The Legend of Zelda: Skyward Sword is er altijd een grote heads-up display (HUD) te zien op het scherm maar tot grote opluchting van gamers en hardcore-Zeldafans kan deze uitgeschakeld worden.

In de game zal je kiezen uit drie verschillende HUD's: Standard, Light en Pro. Standard is de HUD met de virtuele controller die te zien is op de zijkant van het scherm, waarbij duidelijk aangegeven staat welke knop wat doet. Light haalt de virtuele controller weg maar de knoppen blijven op het scherm staan. Wie het spelen van Zelda-games gewend is, zal allicht willen overschakelen op de Pro-optie. Dan heb je enkel nog zicht op je health, de sterkte van je schild en de hoeveelheid rupees in je portemonnee.

Naast dat nieuws is er ook alweer wat meer nieuws opgedoken over het verhaal van Skyward Sword. Het eerste half uur zul je besteden met het doorstaan van een tutorial om de besturing onder de knie te krijgen onder het mom van het terugvinden van Zelda's huisdier Mia.

Ook uitzonderlijk voor een Zelda-game is dat Link dialoogopties krijgt. De normaal volledig stomme Link zal meer interacteren met andere spelers.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties