Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Verschijnt StarCraft: Ghost alsnog?

De game werd eigenlijk nooit geschrapt.

Senior designer bij Blizzard, Matthew Burger, vertelde tijdens een interview dat StarCraft: Ghost ooit zou kunnen worden gemaakt. Het project dat het leven zag in 2002 zou namelijk nooit echt zijn geannuleerd.

StarCraft: Ghost, een game die een mix van stealth-, actie- en shooterplezier beloofde aan gamers werd in 2006 voor onbepaalde tijd op ijs gezet door ontwikkelaar Blizzard. Na vier jaar bleek het feest dus uit voor de StarCraft-spinoff die op de vorige generatie consoles zou verschijnen. Hoofdpersonage Nova dook later echter op in in verschillende van Blizzard's RTS-games waarin de Zergs, de Protoss en de Terrans het tegen elkaar opnemen.

Burger vertelde dat de game in 2006 echter niet geannuleerd werd, maar dat de ontwikkeling simpelweg "even" werd stopgezet. Toen hem gevraagd werd of de game misschien ooit nog zou verschijnen, antwoordde hij met een typisch Blizzard-antwoord: "Misschien". Hij geeft het dezelfde kans als dat de studio een derde Lost Vikings zou ontwikkelen (Lost Vikings 2 verscheen in 1997). Niet onmogelijk, maar momenteel nog niet echt waarschijnlijk, dus.

StarCraft: Ghost staat momenteel nog niet op de agenda. Daarvoor heeft Blizzard het nog te druk met World of Warcraft, diens spirituele opvolger Project Titan, verdere ontwikkeling van Diablo 3 en diens PS4-port, de derde uitbreiding van StarCraft 2, DOTA, Heartstone en andere dingen die nog niet klaar zijn voor de ogen van het grote publiek. Maar misschien, heel misschien spelen de gamers van morgen wel StarCraft: Ghost.

Heb je StarCraft 2 ondertussen in huis gehaald en wil je er werkelijk alles uit halen? Bekijk dan zeker onze Starcraft 2 Wings of Liberty & Heart of the Swarm cheats!

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties