Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Verschijnt Grand Theft Auto 5 al in oktober?

Was een werknemer zo stom het online te zetten?

Volgens het online CV van een werknemer van Rockstar North zou Grand Theft Auto 5 in oktober 2012 al uitgebracht worden.

Rockstar heeft nog geen commentaar gegeven op het 'lek', al werd de vermelding wel heel snel verwijderd uit zowel het online CV als de LinkedIn-pagina van de man. Tot zover hebben zowel Rockstar als uitgever Take-Two geen enkele hint gegeven over wanneer Grand Theft Auto 5 in de winkels zal liggen.

Toch moet dit nieuws met een stevige dosis zout genomen worden. In de eerste plaats omdat elke Rockstar-werknemer goed op de hoogte zou moeten zijn van hoe het bedrijf omgaat met dit soort nieuws en dus niet zo dom zou mogen zijn om de onaangekondigde releasedatum van één van de meest geanticipeerde games in jaren online te zetten en in de tweede plaats omdat uitgever Take-Two in oktober al BioShock Infinite uitbrengt. Qua genre zitten ze niet meteen in elkaars vaarwater maar waarom het risico lopen dat Grand Theft Auto 5 de verkoop van Bioshock Infinite zou kanibaliseren terwijl Grand Theft Auto 5 ook in maart of april verkoopsrecords zou breken?

Laten we dus rustig afwachten tot Rockstar naar buiten komt met een officiële releasedatum voordat we veel waarde hechten aan dit gerucht.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen