Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Verplicht schieten op politie in Battlefield 3

Weer een FPS-controverse in de maak?

Er zit een missie in Battlefield 3 die enkel kan beëindigd worden als je op politie-agenten schiet. Dat blijkt uit een rapport van de ESRB, het Amerikaanse comité dat leeftijdscategorieën toewijst aan videogames.

Battlefield 3 zal een 'Mature'-rating dragen, wat betekent dat er aangeraden wordt dat enkel 17-plussers de game spelen. Deze rating komt volgens ESRB door de gewelddadige, realistische beelden die op het scherm komen.

"De frequente gevechten worden bijgestaan door realistische vuurgevechten en grote explosies. Personages schreeuwen soms en bloeden hevig wanneer ze beschoten worden. Spelers kunnen ook aan hand-to-hand combat deelnemen, zoals het herhaaldelijk slaan van vijanden in het gezicht en het doodsteken van soldaten met messen."

De mogelijke controverse vinden we in de volgende beschrijving: "In een bepaalde sequentie wordt de keel van een vastgebonden personage off-screen overgesneden, in een andere moeten spelers op politie-agenten schieten om een missiedoel te vervolledigen. De woorden 'fuck' en 'shit' kunnen regelmatig gehoord worden in het dialoog."

Als de bovenstaande beschrijving van de ESRB klopt, dan staat dit regelrecht tegenover wat Battlefield 3-producer Patrick Back eerder dit jaar zei.

"Als je de speler voor een keuze zet waarin hij iets goeds of iets slechts kan doen, dan zullen ze slechte dingen doen, de dark side betreden, omdat mensen het leuk vinden om ondeugend te zijn, ze zullen toch niet gevat worden," zei hij toen.

"We moeten onze games zo maken zodat we de speler niet in situaties steken waarin ze slechte dingen kunnen doen."

EA heeft nog geen commentaar gegeven of enige context verschaft voor de missie.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties