Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Vernieuwingen in PES 2014

Konami vertelt meer over de nieuwe editie.

PES 2014 (Pro Evolution Soccer 2014) gaat eind dit jaar verschijnen en Konami heeft inmiddels wat meer bekend gemaakt over de vernieuwingen die ze zullen doorvoeren in deze nieuwe editie van de voetbalgame. PES zal op de nieuwe Fox Engine draaien, de door Kojima Productions ontwikkelde engine waar ook Metal Gear Solid V: The Phantom Pain gebruik van gaat maken. Volgens Konami levert deze nieuwe engine een nog realistischere voetbalervaring op, en ze hebben het dan ook over een "nieuwe start" voor de serie - ondanks het feit dat het spel (nog) niet is aangekondigd voor de next-gen consoles.

Een van de nieuwe ontwikkelingen in het spel is TrueBall Tech, waarmee de voetballers hun lichaamsbeweging nu echt volledig aanpassen op hoe de bal rondgaat. Er komt een volledige 360 graden besturing, waarbij beide voeten gebruikt worden en de voetballers volledige vrijheid hebben. PES 2013 bevatte al een beperkte variant van dit systeem, maar voor de 2014-editie is dit principe tot in de details doorgevoerd. Konami zet door op de lichaamsbouw van voetballers met het zogenaamde Motion Animation Stability System. Hierin wordt het lichamelijke contact tussen spelers gesimuleerd en wordt er dus geen gebruik meer gemaakt van vaste animaties. Voetballers reageren accurater op situaties met andere spelers en zo worden duels heftiger. Nog een bijzondere nieuwe feature is de invloed van mentale kwesties. Emoties gaan meespelen en zelfs een attribute worden van de individuele voetballers. Voortaan kijk je dus ook naar de mentale gesteldheid van een voetballer. Ook de omgeving draagt een steentje bij, zo kan het zijn dat je het bij een uitwedstrijd moeilijker hebt of dat de steun van de supporters op de tribune je spel positief beinvloedt.

Naast deze dingen belooft Konami natuurlijk nog veel meer kleine aanpassingen. De animaties zullen weer een stapje beter worden, nieuwe lichteffecten worden toegevoegd en er worden deze keer maar liefst 100 bestaande gedetailleerd omgezet in een speelbaar personage. PES 2014 komt eind dit jaar uit voor PS3, PC, Xbox 360 en PSP.

Over de auteur
Jedidjah Julia avatar

Jedidjah Julia

Contributor

Reacties