Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Verkoop PlayStation 4 bereikt zes miljoen

Na succesvolle lancering in Japan.

De PlayStation 4 is wereldwijd meer dan zes miljoen keer verkocht, zo maakt Sony vandaag bekend. De spelcomputer is sinds februari ook verkrijgbaar in Japan, waar er 370.000 stuks van zijn verkocht.

PlayStation 4-bezitters hebben gezamenlijk 13,7 miljoen PlayStation 4-games gekocht. Meer dan de helft is in bezit van een PlayStation Plus-abonnement, dat vereist is om online te gamen. Killzone: Shadow Fall is de 2,1 miljoen verkochte exemplaren gepasseerd.

Eerder richtte Sony op 5 miljoen verkochte spelcomputers voor het einde van maart 2014. Dat doel is ondertussen al bereikt. De PlayStation 4 is mede daardoor nog steeds lastig verkrijgbaar. Sony voorspelt dat het tekort mogelijk tot april duurt. Daarna is het gemakkelijker de console in de losse verkoop te vinden.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties