Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Verkoop DJ Hero zal wat lager liggen

Dev. Red Octane deed de berekeningen.

We kennen het succes van spellen als Guitar Hero, SingStar en Rock Band, maar hoe zal het lopen met DJ Hero, de allernieuwste sensatie binnen het landschap van de music games? Ontwikkelaar Red Octane laat in haar kaarten kijken en doet een voorspelling rond de verkoopcijfers van DJ Hero.

"We blijven een beetje op onze hoede rond de mogelijke verkoopcijfers van DJ Hero. Na navraag gedaan te hebben bij de online verkooppunten is gebleken dat de vraag naar het spel wat lager ligt dan dat we eerst hadden ingeschat. Dit heeft als resultaat dat we de verkoop van DJ Hero tijdens het vierde kwartaal van 2009 tussen de 1.6 miljoen en de 600.000 exemplaren inschatten binnen de Verenigde Staten. Oorspronkelijk hadden we cijfers tussen de 2.5 miljoen en 950.000 in ons hoofd," aldus Red Octane.

Hoe Activision en Red Octane de verkoop in Europa inschatten valt nog af te wachten. Wij waren alvast enthousiast rond het spel toen we er voor de eerste keer mee aan de slag gingen op de voorbije GamesCom te Keulen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties