Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Verhalende DLC voor Gears 3 op komst

"Maar zonder Marcus of Dom", aldus Cliffy.

Vandaag ligt Gears of War 3 in de winkelrekken, en dat zullen we geweten hebben. De game kreeg te maken met over de gehele lijn lovende kritieken, en ook wij konden het einde van de trilogie in onze review best appreciëren. Mocht je nu echter al het gevoel hebben dat de singleplayer van deze X360-game te kort is, dan mag je je alvast voorbereiden op toekomstige DLC-packs!

Cliff Bleszinski, de grote man achter de Gears of War reeks, heeft namelijk tijdens een interview laten weten dat er downloadable content voor het spel in de pijpleiding zit. Neen, het zullen geen MP-maps of extra wapens worden, maar een uitbreiding van het verhaal uit de singleplayer campagne.

Volgens Cliffy zal de DLC voor GoW3 te vergelijken zijn met de opzet van The Lost and Damned en The Ballad of Gay Tony voor Grand Theft Auto IV. Dit wil dus zeggen dat de nieuwe content een afzonderlijk verhaal, hoogstwaarschijnlijk met nieuwe personages in de hoofdrol, aan Gears of War 3 zal toevoegen.

"Ik kan je vertellen dat Marcus, Dom of Cole niet in de DLC terug te vinden zullen zijn", aldus Cliffy. "Ik heb namelijk het gevoel dat downloadable content op zichzelf moet kunnen staan, net zoals Rockstar en 2K dat deden met de uitbreidingen voor GTAIV en Borderlands."

Meer informatie wou het kopstuk van Epic Games nog niet kwijt. Wel ziet het ernaar uit dat we de eerste DLC in de loop van november op Xbox Live zullen kunnen terugvinden.

Onze kickoff rond Gears of War 3.

Getagged als

Reacties