Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Veranderingen FIFA 16 Ultimate Team bekendgemaakt

Eerlijker, leuker en veiliger.

Electronic Arts heeft zijn plannen voor FIFA 16 Ultimate Team uit de doeken gedaan. De aanpassingen zijn zowel voor nieuwe als voor terugkerende spelers.

Vanaf 17 september is de Transfer Market online en via de app beschikbaar. Geregistreerde FIFA 15-spelers krijgen de kans vroeger te beginnen met ruilen dankzij gratis packs voor veteranen. Nieuwe spelers moeten eerst een versie van FIFA 16 spelen voordat ze toegang tot de market krijgen. Dit is bedoeld om te voorkomen dat bots gemakkelijk toegang tot de dienst krijgen.

De prijsklassen zijn nu ook breder zodat het makkelijker is om je kaarten te (ver)kopen. Electronic Arts geeft aan de prijsklassen gedurende het hele seizoen toegankelijk voor iedereen te houden, om zo te voorkomen dat munten op websites van derden gekocht worden.

De markten zijn vanaf nu ook gesplitst, met elke consolegeneratie zijn eigen markt. Je kunt dus niet meer ruilen tussen de Xbox 360 en Xbox One. Hetzelfde geldt dus ook voor PlayStation 3 en PlayStation 4. Terugkerende spelers die voor het eerst op de huidige generatie consoles spelen kunnen wel via een eenmalige transfer hun FIFA-punten overzetten. Nieuwe spelers worden verzocht een vaste console te kiezen, waarna die keuze permanent wordt vastgelegd voor je account.

De voetbalgame komt op 24 september uit voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Alles over FIFA 16 lees je hier.

Check ook onze FIFA 16 Ultimate Team tips.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties