Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Veel Nintendo nieuws

Nintendo Direct bracht veel aankondigingen.

Nintendo heeft tijdens de Europese en Noord-Amerikaanse Nintendo Direct uitzendingen veel aankondigingen gedaan. Zowel de Wii U en haar eShop als de Nintendo 3DS krijgen op korte en lange termijn nieuwe content.

Nintendo 3DS aankondigingen

Voor de Nintendo 3DS praat Satoru Iwata (president van Nintendo) allereerst over Mario & Luigi: Dream Team Bros., een titel die 12 juli verschijnt als download in de eShop en fysiek in winkels. Tijdens een beozke aan Pi'illo Island, wordt Princess Peach verdwaald in een droomwereld gecreëerd door een slapen Luigi. Mario besluit Luigi's droom te betreden om de prinses te redden. Mario krijgt hulp van de vele Luigi's in de droomwereld.

Eind dit jaar komt een vervolg op The Legend of Zelda: A Link to the Past uit op de Nintendo 3DS. Het spel vindt plaats in dezelfde wereld als dit derde deel van de franchise. De eShop heeft een 3D video van het spel. Baby Mario en Yoshi werken weer samen in het derde Yoshi's Island deel. Donkey Kong Country Returns 3D komt 24 mei uit (in winkels en de eShop) en bevat acht nieuwe levels te spelen wanneer de standaard levels zijn uitgespeeld.

Nintendo brengt 14 juni, wanneer het spel zelf uitkomt, een Animal Crossing: New Leaf versie van de Nintendo 3DS uit met het spel daarop geïnstalleerd. Mario and Donkey Kong: Minis on the Move komt 9 mei uit, bevat 180 levels, vier verschillende modi, de optie om levels te maken en delen via het internet en komt enkel uit in de eShop. Mario Golf: World Tour komt deze zomer uit en biedt de mogelijkheid tot online competatieve multiplayer. The Legend of Zelda: Oracle of Ages en The Legend of Zelda: Oracle of Seasons komen binnenkort naar de Virtual Console van de Nintendo 3DS. De twee van origine Game Boy Color-spellen zijn met elkaar verbonden waardoor ze elkaars werelden beïnvloeden. Een zevende Mario Party, inclusief zeven spelborden met elk hun eigen regels en 81 minigames, komt deze winter uit.

Naar Nintendo's wensen verschijnen Bravely Default: Flying Fairy en Professor Layton and the Azran Legacies 2013 in Europa (en 2014 in Noord-Amerika). Professor Layton ontwikkelaar Level-5 brengt een tweede verzameling van haar games naar de Nintendo 3DS eShop. Na Guild01 (Liberation Maiden, Aero Porter, Crimson Shroud en Rental Bukiya de Omasse) komt Guild02 met daarin Starship Damrey, Bugs vs Tanks! en Attack of the Friday Monsters: A Tokyo Tale. Als laatste kondigde Iwata aan dat de eerste lading Shin Megami Tensei IV - die deze zomer uitkomt - een gelimiteerde versie zal zijn. Deze eerste print bevat een 176 pagina's tellend strategieboek met artwork uit het spel, een speciaal ontworpen slipcase en een CD met verschillende tracks van de franchise.

Wii U nieuws

Het grootste nieuws is ongetwijfeld dat EarthBound (Mother 2 in Japan) dit jaar voor het eerst in Europa verschijnt. De unieke en grappige role-playing game van Shigesato Itoi komt eind 2013 op de Virtual Console. New Super Mario Bros. Wii U krijgt een uitbreiding in de vorm van downloadable content (DLC). De New Super Luigi U DLC geeft een hoofdrol aan Luigi in 82 nieuwe levels. De DLC komt deze winter uit en Iwata heeft 2013, met deze DLC en Luigi's Mansion 2, omgedoopt tot Het Jaar van Luigi.

Game & Wario gebruikt de Wii U Gamepad op "unieke wijze" en is 23 juni in de eShop te koop. De Winged Pikmin is een nieuwe soort in Pikmin 3. De Pikmin kan vliegend voorwerpen meedragen. Pimin 3 verschijnt 4 augustus (zowel fysiek als te downloaden in de eShop). De Virtual Console biedt binnenkort Game Boy Advance-spellen aan. Ook noemde Iwata de patch voor Monster Hunter 3 Ultimate waarmee de game op de Wii U Gamepad gespeeld kan worden en waarmee Europese en Noord-Amerikaanse monster jagers samen online kunnen spelen. Ten slotte meldt de president van Nintendo dat de Wii U volgende week een een systeem update ontvangt die laadtijden verkort, de mogelijkheid geeft updates te installeren als de Wii U stand-by staat en het verplaatsen van data tussen twee USB-sticks.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties