Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Vanaf morgen kan je PS4-games spelen op je pc of Mac

PlayStation 4 update 3.5.

UPDATE: PS4 Remote Play is nu beschikbaar. Lees in onze PS4 Remote Play tutorial hoe je in drie makkelijke stappen de dienst activeert.

Vanaf morgen kan je update 3.5 voor de PlayStation 4 downloaden. Deze maakt het onder andere mogelijk om je PlayStation 4-games naar de pc of Mac te streamen via de 'pc Remote Play' functie.

Het streamen ondersteunt resoluties tot 720p maar staat standaard ingesteld op 540p. De framerate gaat tot 60fps en is standaard 30fps. Je kunt de Dualshock 4 controller gebruiken als je hem via usb aansluit.

Je pc moet wel draaien op Windows 8.1 of Windows 10. De Mac moet voorzien zijn van OS 10.10 of 10.11.

Andere nieuwigheden van update 3.5 zijn de functies om jezelf offline te tonen aan andere spelers, het krijgen van meldingen bij het online komen van vrienden en zien welk spel je vrienden spelen die samen in een party zitten. Verder is er de mogelijkheid om rechtstreek uit te zenden op Dailymotion.

Sinds vandaag zijn reeds de PlayStation Plus games van april te downloaden.

Onlangs raakte ook bekend dat Sony werkt aan de PlayStation 4.5.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Getagged als
Over de auteur
Kurt Brunenberg avatar

Kurt Brunenberg

Redacteur

Kurt is al vanaf de vroege jaren 90 bezig met gamen. Alles is begonnen met Super Mario Bros op de NES. Speelt sindsdien nog altijd graag platformers maar is ook vaak bezig met racegames, voetbalgames en tycoons.

Reacties