Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Van Gogh Museum deelt niet langer exclusieve Pokémon-kaart uit

Uit veiligheidsoverwegingen.

Het Pokémon x van Gogh-evenement loopt nog tot begin volgend jaar in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Bezoekers krijgen echter niet langer een exclusieve Pokémon-kaart.

Bij de opening van de expositie enkele weken terug kregen bezoekers nog een exclusieve kaart van Pikachu in de stijl van Van Gogh. De eerste dagen werd het museum echter overspoeld door scalpers die de kaarten massaal verzamelden. De dagen nadien werden de kaarten soms voor honderden euro's te koop aangeboden.

Het museum laat weten dat de kaart vanaf nu niet langer wordt uitgedeeld omwille van 'bezorgdheden over veiligheid en beveiliging' voor het personeel en de bezoekers van het museum.

Wie alsnog de exclusieve Pikachu-kaart wil bemachtigen, krijgt daarvoor binennkort een tweede kans. Wie online Pokémon Trading Card Game-producten koopt, zal binnenkort bij een minimumaankoop van 30 euro de kaart gratis krijgen.

Onze Menno kon Pokémon x van Gogh enkele weken geleden nog rustig bezoeken en was alvast enorm te spreken over de manier waarop Pokémon en een van onze bekendste kunstenaars elkaar ontmoetten.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties