Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve zet ontwikkeling Artifact 2.0 stop

Naar de aflegstapel.

Valve heeft de verdere ontwikkeling van Artifact 2.0 stopgezet. Volgens het bedrijf is er te weinig interesse in de op Dota 2 geïnspireerde cardgame om nog meer tijd en geld in de ontwikkeling ervan te steken.

Artifact kwam oorspronkelijk in 2018 uit. Na een zeer magere ontvangst door de fans besliste Valve om de game grondig te herwerken. Daar komt vandaag dus een einde aan. Zowel de oorspronkelijke versie (Artifact Classic) als het prototype voor versie 2.0 (Artifact Foundry) blijven wel gratis te spelen via Steam.

Via een post op Steam laat de ontwikkelaar weten 'tevreden te zijn met de vooruitgang die het team het afgelopen jaar heeft geboekt'. Wie zelf een oordeel wil vellen over die vooruitgang kan dus aan de slag met Artifact Foundry, al benadrukt Valve wel dat die game nog een work-in-progress is die de nodige afwerking mist.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Artifact: The Dota Card Game

Android, iOS, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties