Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve wilt graag meer games op Steam

Zonder dat de service overspoeld wordt.

Jason Holtman, de manager van Steam, heeft in een interview met Develop aangegeven dat Valve graag meer games beschikbaar wilt stellen op haar digitale service (en met name indie-games), maar tegelijkertijd moet Steam niet overspoeld raken met te veel titels.

Het gaat volgens Holtman dan ook vooral om de kwaliteit van de games en niet zozeer om de kwantiteit:

"We hebben nu ongeveer 1700 games op Steam. We zouden graag meer games op Steam willen maar we passen op dat we de marktplaats niet overspoelen met titels. We zijn een software bedrijf en we willen software distribueren dat een kans van slagen heeft. Als we zoveel mogelijk titels zouden pakken, zou het een probleem worden."

"We hebben dat Netflixiaans probleem. We moeten geweldige content aanbieden en er voor zorgen dat niks verloren gaat. Mensen moeten goed kunnen browsen. We hebben 1700 games op de service, maar we willen niet zeggen dat we er volgend jaar 5000 hebben. Als je dat doet, denk ik dat je verliest."

Toch kunnen ontwikkelaars hun (kwalitatieve) games nog kwijt op de digitale service. Steam zal geen strenger beleid gaan voeren:

"Ik denk niet dat we strenger worden op aanmeldingen. We zijn altijd open geweest, om naar ieders game te kijken. We vinden het altijd leuk als we verrast worden door de geweldige dingen die we ontdekken. We houden graag gesprekken met indie-ontwikkelaars, en we kunnen voorzien in een platform waar ze een goede kans op succes hebben."

"We zijn niet blind voor de reden waarom indie-games zo'n succes hebben. We weten dat ze succesvol zijn omdat ze leuk zijn."

Holtman geeft ook aan dat Valve wel eens een foutje maakt en een titel weigert die plotsklaps een succes wordt. Toch kijken ze bij het bedrijf altijd naar " Is het leuk? Is het af? Heeft het een bepaalde waarde?".

Steam heeft ongeveer dertig miljoen geregistreerde gebruikers.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen