Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve werkt aan singleplayer en VR-games

Worden met de Source 2 Engine gemaakt.

Valve-baas Gabe Newell laat in een Reddit AMA weten dat het bedrijf met behulp van de Source 2 Engine aan singleplayer en VR-games werkt.

Op de vraag of de studio nog aan singleplayer games werkt, geeft Newell een 'ja' als antwoord. Later zegt hij dat het bedrijf 'interesse' heeft in het ontwikkelen van volledige VR-ervaringen en dat het als belangrijk 'gereedschap' wordt gezien voor het maken van unieke games.

Daarbij gebruikt Valve de Source 2 engine als het primaire ontwikkelingsplatform voor zijn games. Tot dusver is de engine alleen gebruikt voor DOTA 2, maar uiteindelijk moet 'iedereen binnen Valve de Source 2 engine voor games gebruiken.'

Newell gaat niet in op vragen over Half-Life 3 of Half-Life 2: Episode 3. Hij zegt dat het 'nummer drie niet genoemd mag worden.' Wel bevestigt hij dat de Half-Life en Portal films nog steeds in ontwikkeling zijn.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties