Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve werkt aan next-gen Source 2 engine

Maakt dit het wachten op Half-Life 3 waard?

Valve werkt aan een opvolger voor hun Source engine. Dat kwam ValveTime te weten door in de code van de gratis Source Filmmaker te beginnen graven. Verschillende lijnen code refereren naar een "Source 2", wat heel waarschijnlijk een nieuwe engine zal worden. Zo is er bijvoorbeeld de lijn "Return an str with the current engine version. If key doesn't doesn't exist, assume 'Source', otherwise invalid -- assume next-gen 'Source 2'".

De originele engine is een zeer flexibel beestje dat al sinds 2004 meegaat en waarmee Valve zo goed als al zijn games maakt (Left 4 Dead, Half-Life, Portal, Counter-Strike, ...). Over de jaren werd de motor verschillende keren bijgewerkt om bijvoorbeeld betere gezichtsanimaties te kunnen programmeren of om hem op verschillende platformen te kunnen gebruiken ( de Source engine was oorspronkelijk enkel voor PC bedoeld).

Is dit dan de reden waarom we al zo lang op Half-Life 3 zitten te wachten? Is Valve stiekem al jaren bezig aan een nieuwe engine om er het derde deel uit de Half-Life reeks op te kunnen bouwen? Het zou een zeer goed excuus zijn, maar dan willen we ook wel eindelijk eens beelden zien van die engine. En misschien ook wel van Half-Life 3, Valve? Alsjeblieft?

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties