Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve verbant Counter-Strike 2-spelers die hun muis te snel bewegen

Sneller dan het licht.

Counter-Strike 2-spelers hebben ontdekt dat je een automatische ban krijgt wanneer je je muis te snel beweegt. Spelers met een DPI (dots per inch) van meer dan 10.000 worden door het anti-cheatsysteem van Valve gedetecteerd.

In dat geval volgt er een onmiddellijke ban omdat het Valve Anti-Cheat System (VAC) vermoedt dat je een bot gebruikt. In de praktijk zijn er wel degelijk bots die je toelaten om razendsnel te mikken en een headshot te scoren.

Voor de meeste spelers zal deze controle weinig problemen opleveren. De meesten gebruiken immers een veel lagere DPI tussen de 400 en 800. Enkele YouTubers probeerden dit wel al uit, en werden inderdaad snel verbannen.

Counter-Strike 2 kwam vorige maand uit en vervangt Counter-Strike: Global Offensive. De game is in de Source 2 engine gebouwd en is net zoals zijn voorganger gratis te spelen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Counter-Strike 2

PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties